Напънала се планината и родила мишка, така и ПП/ДБ - Конституция.

...
Напънала се планината и родила мишка, така и ПП/ДБ - Конституция.
Коментари Харесай

Чии интереси обслужва промяната на националния празник, пита ВМРО

Напънала се планината и родила мишка, по този начин и ПП/ДБ - Конституция . Така съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов дефинира  за промени в главния закон.

Той показва, че тематиката, която е приковала вниманието е предлагането за смяна на националния празник - от 3 март на 24 май. Веселинов слага въпроса чии ползи отбраната тази концепция - на македонските искания или съветските панслависти?

Според Вътрешна македонска революционна организация концепцията за предел на мандатите на кметовете не е неприятна . Искрен Веселинов недоумява за какво това да не важи също за министрите и депутатите. Нима централната власт не допуска още по-сериозни благоприятни условия за основаване на схеми и феодално-корпоративни зависимости, пита той.

С концепцията за смяната на функционалностите на служебното държавно управление се вадят и зъбите на президента, задължавайки го да назначи за служебно държавно управление последното постоянно, с което напълно изпразват от смисъл директния избор на тази институция, считат от Вътрешна македонска революционна организация.

По думите на Веселинов с разделянето на Висш съдебен съвет на две се имитира правосъдна промяна . Това е второ издание на първия напор на Христо Иванов от 2016-а, което няма да има по-добри резултати, разяснява той.

Досега основният прокурор беше умишлен за знак на задкулисието, в този момент задкулисието в Народното събрание ще ръководи прокуратурата. Шест от 10 члена на прокурорския съвет ще се избират от политиците и ще са незаобиколими при избора на основния прокурор. Така ще има обезпечено 70% болшинство в кадровия орган, уточни Веселинов.

Министърът на правораздаването ще може да предлага претендент за основен прокурор и да прави оферти за назначение, повишение, намаление, пренасяне и освобождение от служба на прокурори и следователи. Президентът към този момент няма да издава декрет и няма да може да върне несъответствуваща кандидатура за основен прокурор, добави той.

Прокуратурата сякаш остава част от правосъдната власт, само че е на ръчно командване от ръководещите , сподели още Веселинов.
 Българска социалистическа партия свири провал на конституционните промени
Българска социалистическа партия свири провал на конституционните промени

Нинова: Родоотстъпничество и опит за насъскване на едни българи против други българи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР